Casa Caran & omgeving

Restaurants

La Calèche

Gelegen in Nianing op de grens met Warang.  Gezellig tafelen in een aangename omgeving met één maal per week live-muziek.

Coco Diop

Sfeervol restaurant in Nianing, internationale keuken met mediterrane accenten.  Het binnenplein is gezellig ingericht.

Saint Gabriel

Een sfeervol restaurant dat al enkele keer van uitbater is veranderd, maar het eten blijft er steeds lekker.

Chez Annick

Een restaurant dat zowel door de locale bevolking als door toeristen bezocht wordt.  Laat je niet bedriegen door het sober kader en de lage prijzen, want het eten is er héél lekker.  Vooral ’s middags kan het er druk zijn.  

Chez John

Gelegen in Warang op een paar kilometer van Nianing.  Het decor is misschien wat basic, maar het eten zeker niet.

Chez Georges

Ongetwijfeld het beste restaurant in de verre omgeving, maar wel aan Europese prijzen.

Activiteiten

Bandia wildreservaat

In het Bandia reservaat kan je op zoek gaan naar giraffes, zebra’s, neushoorns en andere grote grazers. In het park leven dieren die typisch zijn voor Senegal, zoals verschillende gazellen en antilopen soorten, apen, wrattenzwijnen en krokodillen. Ook vind je er een aantal soorten die oorspronkelijk niet in Senegal voorkomen.

Quad tocht

Excursies van een halve of hele dag. Verken met een quad de lagune van Somone, het park met de baobabs, de dorpen, de mangroven, het strand, …

Golf

In Saly kan je je eerste balletje golf slaan.  Ook de ervaren speler kan er terecht op de 18 hole course.  Een initiatieles, gewoon voor de fun ?  Het kan allemaal.

 

Bezichtigen

Eiland Gorée

Gorée, terug te vinden op de Werelderfgoedlijst van de Unesco, is een klein eiland van 18 hectare en ligt voor de kust van Senegal tegenover Dakar.  Van de 15e tot de 19e eeuw was dit een centrum van de slavenhandel aan de Afrikaanse kust.  De architectuur kenmerkt zich door het contrast tussen de grimmige slavenwijken en de elegante huizen van de slavenhandelaren.  Het eiland is tegenwoordig een symbool voor het uitbuiten van mensen, maar ook een plaats van verzoening met het verleden.

Lac Rose

Op 25 kilometer van Dakar ligt Lac Rose, dat zijn naam dankt aan de kleur van het water. Het meer bevat een hoge concentratie aan zout, rode plankton en bacterieën, die voor de specifieke kleurschakeringen zorgen. Iedereen mag er zout ontginnen op ambachtelijke wijze: het zout wordt in bootjes geschept en daarna in bergjes op de oever geplaatst, waarna het verkocht mag worden.

Lompoul woestijn

De Lompoul woestijn, gelegen halverwege Dakar en Saint-Louis, is een kleine woestijn van 18 km².  De okerkleurige zandduinen zijn prachtig.  Je kan er tochten maken op een dromedaris en zelfs overnachten in een Mauretaans tentenkamp.

Kayar

Kayar is de belangrijkste artisanale vissershaven van Senegal.  Het ligt in de regio Thiès, 58 kilometer ten noorden van Dakar, de hoofdstad van Senegal.

Fadiouth : ile aux coquillages

Het eiland is verbonden met het dorp Joal, door een 800m lange houten voetgangersbrug.  Het werd gevormd door het eeuwenoude afval van schelpen die van de schelpdierenvangst afkomstig zijn.  De grond is hierdoor wit en in fel zonlicht verblindend.

Saint-Louis

Totdat Dakar de hoofdstad werd van Senegal was Saint-Louis de belangrijkste stad.  Het hart van de stad ligt op een eiland in de monding van de rivier en is volgebouwd met huizen in Frans koloniale stijl.  De stad staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO waardoor vervallen gebouwen volop gerenoveerd worden en steeds meer reizigers hun weg naar de stad vinden.

Sine-Saloum Delta

Sine-Saloum is een natuurgebied van 180.000 hectare in Senegal. Het ligt ten noorden van de Gambia, op zo’n 100 kilometer van Dakar. Binnen het gebied bevindt zich het nationaal park Delta du Saloum.  Het gebied is een delta, waar twee rivieren samenkomen: de Sine en de Saloum.  In Sine-Saloum overwinteren veel trekvogels uit Europa. In het gebied wordt aan energiewinning gedaan.